Arabesque

dance academy

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur at vero adipiscing elit, sed do eiusmod.

Republica Latino Galati

De ce comunitatea latino are nevoie de Omul Și

Pretuim etichetele, atat acelea de pe produsele din comerț cat si acelea care ne definesc pe noi si pe cei din jurul nostru. Adesea, ne limitam singuri etichetandu-ne si ajungem sa ne complacem in definiții nereprezentative. Cu Omul Și cum ramane?

Omul Și, sau cum sa scapi de pretexte redefinindu-te

Întrebarea “Cine esti?” de obicei e urmată de un răspuns singular, o eticheta fără cod de bare. 

Sunt inginer.

Profesoara.

Makeup Artist.

Avocat. 

Lucrator comercial. 

Mama a doi copii. 

Tata de baiat.

 Impachetandu-ne singuri intr-o cutiuță, uităm de puterea lui Și. 

Poți fi tată și soț și agent de vanzari. Poți fi femeie și iubita și inginer.  La fel cum poți fi tată si sot și agent de vanzari si dansator. Poti fi femeie si iubită și inginer si dansatoare.  Puterea lui și transforma etichetele in fațete.

In experiența mea de instructor, m-am întâlnit de multe ori cu oameni care se auto-eticheteaza si fug de dans pentru ca au impresia greșită că pasiunea pentru salsa sau bachata nu poate co-exista cu eticheta lor. “Cum sa fiu eu dansatoare dacă lucrez intr-o corporație iar asta imi ocupa tot timpul?”. “N-am cum sa fac si sala si dans, trebuie sa aleg”.Nu pot avea grija de copii suficient de bine dacă ma apuc de dans“. Eu va contrazic. Nu doar eu, ci si multi altii. 

In comunitatea latino, nu vei intalni doar dansatori. Vei intalni părinți, studenți, bugetari, freelanceri, medici, avocați, șoferi, vanzatori, yogini, sportivi de performanta, instructori de fitness, fotografi, si lista poate continua pana maine. Tocmai acesta este farmecul acestei comunități – faptul ca reuneste o mulțime de oameni din medii distincte, aparent incompatibile si le oferă oportunitatea de a împărtăși bucuria mișcărilor si a muzicii. 

Concret vorbind, Bruce Lee nu era doar maestru în arte marțiale ci si in cha-cha.  Fernando Sosa nu este doar unul dintre cei mai buni salsero din lume ci si un gimnast de succes. Ataca si Alemana nu sunt doar emblemele bachatei dominicane ci si doi antreprenori de succes care dețin, printre altele, propria lor marca de vodka

Dacă as putea să-mi iau o portavoce si sa enunt de 10 ori următoarea propoziție la fiecare grupa noua de dans pe care o deschid, as face-o. Dansul nu exclude alte hobby-uri sau responsabilitati. Din contra, le potenteaza. Nu e doar o forma de cardio, ci si un mod de a socializa, de a te coordona si de a te deconecta.

Dansul înseamnă multitudini. Deci, ce zici? 
Vrei sa fii și dansator?

Post a Comment